De Burn Fat Not Fuel | BOX

De Burn Fat Not Fuel BOX bepaalt door middel van GPS zijn positie en legt hierdoor alle gefietste routes vast. Door de bewegingsmeter gaat de BFNF BOX pas ‘aan’ als er ook daadwerkelijk beweging is. Tevens zit er een oplaadbare batterij in. De BOX is direct gekoppeld aan het online account en de Burn Fat Not Fuel APP.

1 | Bevestigen van de BOX aan uw e-bike

U kunt de Burn Fat Not Fuel BOX met de bijgeleverde tyraps gemakkelijk bevestigen onder het zadel van uw (e-)bike. Plaats de BOX met de sticker naar boven gericht tussen de zadelveren in. De BOX is voorzien van vier openingen waar u de Tyraps door kunt halen. Zorg er bij het bevestigen van de BOX voor dat de stekkeraansluiting goed toegankelijk blijft. Op deze manier kan de BOX eenvoudig worden opgeladen. Mocht de BOX niet onder uw zadel passen, dan kunt u de BOX eventueel om de zadelpen bevestigen met behulp van de vier tyraps. Een derde optie is de BOX opbergen in een zadeltas onder het zadel. Let er daarbij wel op dat u de Burn Fat Not Fuel BOX altijd op uw (e-)bike laat zitten. Dit i.v.m. het uitlezen van de ritten. 

2 | Hoe werkt de Burn Fat Not Fuel BOX

De Burn Fat Not Fuel BOX legt door middel van GPS al uw ritten vast. Een zogeheten 'Receiver' leest al uw gemaakte fietsritten uit. Deze Receiver hangt meestal bij uw werkgever in de fietsenstalling. Parkeert u uw (e-)bike in de fietsenstalling van uw werkgever, dan verstuurt de Receiver al uw gemaakte ritten naar uw Burn Fat Not Fuel app en het online account. In de app kunt u o.a. uw snelheid, uw calorieverbranding en uw gemaakte routes op een kaart bekijken.

3 | Opladen van de Burn Fat Not Fuel BOX

De Burn Fat Not Fuel BOX is gedeeltelijk opgeladen wanneer u deze in het startpakket ontvangt. Wij adviseren u de BOX direct na ontvangst eerst één keer volledig op te laden. Alleen dan zal deze alle ritten nauwkeurig registreren. Het opladen van de Burn Fat Not Fuel BOX kan door middel van de oplader/adapter die bijgeleverd is bij het startpakket. Let er daarbij dat u deze goed en stevig aansluit. 

Fietst u twee uur per dag, dan gaat de batterij ongeveer 22 dagen lang mee, zonder dat u deze hoeft op te laden. U ontvangt automatisch een e-mail op het moment dat de batterij nog maar 20% capaciteit heeft. We raden u dan aan om de Burn fat Not Fuel BOX op korte termijn op te laden, zodat deze al uw ritten kan blijven registreren. Het volledig opladen van de batterij duurt ongeveer 5 a 6 uur. U kunt de Batterij natuurlijk ook tussentijds opladen.

4 | Geluiden van de Burn Fat Not Fuel BOX

Bij aanvang van de rit

Op het moment dat u start met fietsen, gaat de bewegingssensor in de Burn Fat Not Fuel BOX aan. U hoort één keer een geluid. Vervolgens zal de BOX uw locatie bepalen. U hoort om de tien seconden een geluid. Heeft de BOX uw locatie bepaald, dan zal de BOX drie keer een geluid voortbrengen. Gedurende uw reis, zal de BOX geen geluid meer maken.

Bij het beëindigen van de rit

Een aantal minuten nadat uw fietsrit is beëindigd, zal de Burn Fat Not Fuel BOX uw ritgegevens gaan verzenden (mist deze in de buurt is van een receiver). Op het moment dat dit proces start, hoort u drie keer een geluid en vervolgens om de vijf seconden. Hoort u niets, dan is er waarschijnlijk geen receiver binnen het bereik van uw e-bike. Het kan ook betekenen dat de receiver reeds in gebruik is door een andere BOX (een collega). Uw BOX zal de data vervolgens een aantal keer proberen te verzenden naar de receiver. Uiteraard hoeft u niet te wachten tot de data is verzonden.
Na verzending van de fietsritten zal de BOX naar de energiezuinige stand gaan (u hoort 2 keer een geluid). Indien de ritgegevens niet zijn verzonden, blijven deze in het geheugen van de Burn Fat Not Fuel BOX opgeslagen totdat er wederom een receiver gesignaleerd wordt. Uw ritten gaan in ieder geval niet verloren